Results 1 to 2 of 2

Thread: ETV 1000 / After reset TPS, engine cannot start.

  1. #1
    apriliaforum newb
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Slovakia
    Posts
    1

    ETV 1000 / After reset TPS, engine cannot start.

    Hi guys,

    Yesterday, I tried reset TPS via TuneECU app on cousin ETV1000, his Caponord change sound, changed smell to engine fumes without petrol. We tried same thing on my Caponord but after reset TPS, my motorcycle can not starts now , only for few seconds 2-3.... when I tried more throttle, engine no shuts but make noise sounds with sometimes smashing sound. Before reset TPS I had really good consumption (5l-7l) and power of engine, without problems. Can you type me tips what can I try to fix it ? Im looking for same problem but without results...

    Thanks a lot Guys

  2. #2
    apriliaforum expert BigSteve's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Melksham, Wiltshire, UK
    Posts
    7,650
    Quote Originally Posted by Sralino View Post
    Hi guys,

    Yesterday, I tried reset TPS via TuneECU app on cousin ETV1000, his Caponord change sound, changed smell to engine fumes without petrol. We tried same thing on my Caponord but after reset TPS, my motorcycle can not starts now , only for few seconds 2-3.... when I tried more throttle, engine no shuts but make noise sounds with sometimes smashing sound. Before reset TPS I had really good consumption (5l-7l) and power of engine, without problems. Can you type me tips what can I try to fix it ? Im looking for same problem but without results...

    Thanks a lot Guys
    Hi,

    A difficult situation by the sounds of it.. !!

    I would try retracing the actions you carried out, hopefully you can get your bike running again.
    (2003 Infinity Blue Capo) - Gone but not forgotten..
    (2016 KTM 1290 SAT) In White .
    (1990 Kawasaki ZZ-R 1100C1) Remus Innovation S/S Full System, Double Bubble Screen, ZXR750 full lift Carbtops & RenTec rack.

Similar Threads

  1. Engine wont start after new oil seals fitted
    By rexfan10 in forum RS50 Technical
    Replies: 9
    Last Post: 06-26-2015, 07:56 AM
  2. ETV 1000 wont start
    By panikosc in forum Aprilia Motorcycles and Scooters for Sale / Wanted
    Replies: 1
    Last Post: 09-15-2014, 09:56 AM
  3. Cannot start after laying down on side?
    By John Do in forum RSVR and RSVR Factory (2004-2009)
    Replies: 18
    Last Post: 12-06-2012, 11:39 PM
  4. 54mm throttle bodies - Sync - reset TPS - Need help
    By RSVKlimaxx in forum RSV Tuono, Tuono R, Tuono Racing, and Tuono Factory (2002-2005)
    Replies: 4
    Last Post: 05-25-2005, 05:13 AM
  5. remember ETV 1000 Mana?
    By lospsi in forum ETV1000 CapoNord (2001-2007)
    Replies: 27
    Last Post: 02-05-2004, 01:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •