Results 1 to 7 of 7

Thread: 2008 aprilla tuono fuel pump not priming.

  1. #1
    apriliaforum newb
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Detroit
    Posts
    3

    2008 aprilla tuono fuel pump not priming.

    Tuono died a few weeks ago, did the recall fuel line and filter change to no avail. After testing a few things the pump is not priming, any ideas?????

  2. #2
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Oregon
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by MurderM View Post
    Tuono died a few weeks ago, did the recall fuel line and filter change to no avail. After testing a few things the pump is not priming, any ideas?????
    Check the 4 pin connector under the seat. Fixed mine yesterday, and all is good now..Had a prime issue once, and a while.. Caused me lot of trouble on the road yesterday, but made it home, and fixed the one loose pin.. (blue wire on mine.).Also did the stator, and regulator before I left on the road.. Just missed on the 2008 upgrade,, Made it to almost 13 g .Be interested to see how far the China model goes with high end oil in it..

    Did a wheelie next to a few bikes at a light, and the bike died when the wheel came down.. At least the guys waved when they went by..Started up before I stopped though..

  3. #3
    apriliaforum expert johnnyjellybean's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Laurentian mountains, Quebec
    Posts
    632
    Also may be a good idea to check the injection relay. Easy enough to do. Swap it with the one beside it. There are a couple threads here. Do a search

  4. #4
    apriliaforum newb
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Detroit
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Scott V View Post
    Check the 4 pin connector under the seat. Fixed mine yesterday, and all is good now..Had a prime issue once, and a while.. Caused me lot of trouble on the road yesterday, but made it home, and fixed the one loose pin.. (blue wire on mine.).Also did the stator, and regulator before I left on the road.. Just missed on the 2008 upgrade,, Made it to almost 13 g .Be interested to see how far the China model goes with high end oil in it..

    Did a wheelie next to a few bikes at a light, and the bike died when the wheel came down.. At least the guys waved when they went by..Started up before I stopped though..
    i have power to the connector under the seat......

  5. #5
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Oregon
    Posts
    34
    I had power too, Mine was the ground side..

  6. #6
    apriliaforum newb
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Detroit
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by MurderM View Post
    i have power to the connector under the seat......
    you mind posting a photo of the wire you had to reground it is a rats nest under there?

  7. #7
    apriliaforum expert jrflanne's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Houston
    Posts
    19,268
    You might want to replace the high pressure line while you are at it. Especially if it is original.
    Bikes:
    2007.5 Tuono-Black, with 1102cc's of micah's badness!
    2012 Griso-Silver and black, Agostini pipe, some carbon bits.
    2006 Vespa GT200-bitubo suspension all around, Malossi big-bore, head and cam, Akrapovic pipe, all put together by Micah.

    gone 2002 Caponord-Oyster gray (as faithful as a hound dog)
    gone Futura-Red (on the AF1 showroom floor. Get some.)

    The more I learn about people, the more I appreciate rocks.

Similar Threads

  1. Help - Tuono fuel pump not priming, any suggestions?
    By Omen in forum RSV Tuono, Tuono R, Tuono Racing, and Tuono Factory (2002-2005)
    Replies: 23
    Last Post: 02-19-2017, 12:32 PM
  2. Help needed - fuel pump not priming
    By vilaishima in forum ETV1000 CapoNord (2001-2007)
    Replies: 7
    Last Post: 07-01-2011, 01:28 PM
  3. Fuel Pump not priming
    By CrazyCol in forum RSV1000 Mille, Mille R, and Mille SP (1998-2003)
    Replies: 7
    Last Post: 05-30-2010, 06:04 AM
  4. Fuel pump not priming after split fuel line
    By davethegrinch in forum Scarabeo 50 Ditech, SR 50 Ditech, SR Factory
    Replies: 1
    Last Post: 06-22-2009, 07:05 PM
  5. Fuel pump not priming
    By Markee in forum 2006-2011 Aprilia RXV, SXV, MXV 4.5/5.5 V-Twins
    Replies: 34
    Last Post: 02-15-2009, 06:07 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •