Results 1 to 3 of 3

Thread: Dies while riding slow right hand turn

  1. #1
    apriliaforum newb
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    AUSTRIA
    Posts
    5

    Dies while riding slow right hand turn

    Hello guys

    After overhauling my engine on my new bought capo, i have done 800kms with no problem exept that one.
    Happend yesterday for the second time.
    While riding a very slow right hand turn, engine dies, EFI light comes on. Switched the red emergency switch off and on but engine did not come anymore.
    Switched ignition key off an on, started engine, engine runs fine. But with EFI light on.
    Rode to my garage, stoped engine, connectet tuneecu, but no fault code in memory. Started engine again, no EFI light.

    Anyone had that same problem?
    I assume it has to do with the crash sensor / tip over switch.

    Greets from Austria,
    Dominik

  2. #2
    apriliaforum expert haga lout's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    oldham uk and soon gibraltar
    Posts
    5,092
    You have bad wire in back of ignition switch I had this and stripped switch and the bottom bit one of wires was bad and when you turned handlebars it pulled on wire

  3. #3
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    May 2019
    Location
    USA
    Posts
    67
    Quote Originally Posted by haga lout View Post
    You have bad wire in back of ignition switch I had this and stripped switch and the bottom bit one of wires was bad and when you turned handlebars it pulled on wire
    If only all capo electrical issues were so simple to fix

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk

Similar Threads

  1. '02 MilleR dies while riding, wont restart
    By _James_ in forum RSV1000 Mille, Mille R, and Mille SP (1998-2003)
    Replies: 17
    Last Post: 10-16-2014, 10:48 PM
  2. Help! Engine died while riding.
    By jmccalip in forum SL1000 Falco Forum (all years)
    Replies: 8
    Last Post: 07-14-2013, 05:53 PM
  3. dies while riding
    By medunham in forum RST1000 Futura (all years)
    Replies: 16
    Last Post: 05-24-2012, 04:04 AM
  4. Engine died while riding now oil everywhere 550 sxv
    By TBW in forum 2006-2011 Aprilia RXV, SXV, MXV 4.5/5.5 V-Twins
    Replies: 1
    Last Post: 07-29-2011, 02:06 PM
  5. 1st issue - New SXV (2010) died while riding
    By asafe in forum 2006-2011 Aprilia RXV, SXV, MXV 4.5/5.5 V-Twins
    Replies: 22
    Last Post: 05-12-2011, 06:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •