Results 1 to 7 of 7

Thread: Mk1 tacho wiring

  1. #1
    apriliaforum expert
    Join Date
    May 2008
    Location
    Newcastle Australia
    Posts
    1,100

    Mk1 tacho wiring

    I am led to believe the Mk1 takes the tacho signal from a coil is that correct? The Mk1 and the 125 tacho same same? Has anyone got a Mk1 wiring schematic I can only find Mk2 on the net
    Cheers
    If jesus had ridden,he would have rode a two stroke

  2. #2
    apriliaforum Member R-Oil's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gothenburg / SWEDEN
    Posts
    115
    Quote Originally Posted by 2T Institute View Post
    I am led to believe the Mk1 takes the tacho signal from a coil is that correct? The Mk1 and the 125 tacho same same? Has anyone got a Mk1 wiring schematic I can only find Mk2 on the net
    Cheers
    Here's photos from my MK 1 Workshop manual.


    Skickat från min iPad med Tapatalk

  3. #3
    apriliaforum Junkie
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    404
    The 125 tacho will fit

  4. #4
    apriliaforum expert
    Join Date
    May 2008
    Location
    Newcastle Australia
    Posts
    1,100
    Quote Originally Posted by R-Oil View Post
    Here's photos from my MK 1 Workshop manual.


    Skickat från min iPad med Tapatalk
    Thank you very much. I can't read the colour of the wires going to the tacho
    If jesus had ridden,he would have rode a two stroke

  5. #5
    apriliaforum Member R-Oil's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gothenburg / SWEDEN
    Posts
    115
    Send me a PM with your mail adress.

  6. #6
    apriliaforum Junkie Hosewa's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Booral, Australia
    Posts
    266
    I would need to have a troll through my (very) old build records but I think I tried this on my Mk2 250 and never got the 125 tacho to read correct, it was always double what it should have been.

    Maybe not an issue if you're using Mk1, but be prepared for a possible sad outcome. Maybe also check the Part No, for Mk1 250/125 - different numbers might mean different internals for the tacho.
    Mark Bree

  7. #7
    apriliaforum Junkie
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    404
    Yes, it was done on a Mk1 as far as i remember

Similar Threads

  1. mk1 wireing loom
    By eyrey1 in forum RS250
    Replies: 0
    Last Post: 02-20-2018, 04:48 PM
  2. mk1 wiring tacho
    By christer500 in forum RS250
    Replies: 0
    Last Post: 06-19-2014, 03:27 PM
  3. tacho wire?
    By velowood in forum SL1000 Falco Forum (all years)
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-2006, 10:56 PM
  4. I cut the wire, the bike runs great....
    By benya in forum RSV1000 Mille, Mille R, and Mille SP (1998-2003)
    Replies: 8
    Last Post: 06-30-2003, 06:02 PM
  5. Safety Wiring for Trackdays
    By ducatiwv in forum RSV1000 Mille, Mille R, and Mille SP (1998-2003)
    Replies: 7
    Last Post: 06-20-2003, 07:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •