Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Headlight, rear lights and horn stopped working on the Romanian TET

  1. #1
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    London
    Posts
    49

    Headlight, rear lights and horn stopped working on the Romanian TET

    What could it be checked the fuses and connector block, anything I can do, pretty tricky being on the TET route so limited Tools

  2. #2
    apriliaforum expert ytc1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    St Helens, UK
    Posts
    2,954
    Quote Originally Posted by llamamoo View Post
    What could it be checked the fuses and connector block, anything I can do, pretty tricky being on the TET route so limited Tools

    If it is not fuse, are you *really* sure it is not a fuse, then a shared poor connector would be next.

    The horn may be a coincidence ?
    A square Peg in a round hole - http://ytc1.blogspot.co.uk/

  3. #3
    apriliaforum expert ytc1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    St Helens, UK
    Posts
    2,954
    Quote Originally Posted by ytc1 View Post
    If it is not fuse, are you *really* sure it is not a fuse, then a shared poor connector would be next.

    The horn may be a coincidence ?
    Looking at the wiring diagram, the only thing I can see shared between the tail and the headlight is pin 1 on the lighting relay.

    So, in the absence of better ideas (Dobbi?), I'd start there.
    All 3 relays are identical, so you can swap to test. But the common fault is corroded wiring/connectors.
    A square Peg in a round hole - http://ytc1.blogspot.co.uk/

  4. #4
    apriliaforum expert dobbi's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    shropshire UK
    Posts
    2,585
    Yep I am with bruce about the relay.

    Mutiple problems suggest either a common feed or common earth fault. As the earths are a long way appart, then feed would be the first place to look.

    The horn is very easy to knock connectors off when taking front of bike off. just check the connectors are still on!

    Also, the problem with the relays is more often than not to do with the writes to them corroding, not the relays, so check the connection blocks.
    “If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.” Douglas Adams

  5. #5
    apriliaforum expert ytc1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    St Helens, UK
    Posts
    2,954
    Quote Originally Posted by dobbi View Post
    Yep I am with bruce about the relay.

    Mutiple problems suggest either a common feed or common earth fault. As the earths are a long way appart, then feed would be the first place to look.

    The horn is very easy to knock connectors off when taking front of bike off. just check the connectors are still on!

    Also, the problem with the relays is more often than not to do with the writes to them corroding, not the relays, so check the connection blocks.
    Wires :-) Although, I suppose the electricity could be writing to the circuit :-)

    And horns, over rated. My failed in Louisiana, part of the major electrical fix, and I rode central and south America shouting loudly when required :-)
    A square Peg in a round hole - http://ytc1.blogspot.co.uk/

  6. #6
    apriliaforum expert dobbi's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    shropshire UK
    Posts
    2,585
    But how you miss the horn when it is really neccesary!
    “If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.” Douglas Adams

  7. #7
    apriliaforum expert ytc1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    St Helens, UK
    Posts
    2,954
    Quote Originally Posted by dobbi View Post
    But how you miss the horn when it is really neccesary!
    Actually, I was always louder

    Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk
    A square Peg in a round hole - http://ytc1.blogspot.co.uk/

  8. #8
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    London
    Posts
    49
    Hit the deck hard today in the mud, fuel tank compartment also broken and the side stand switch which I bypassed and the starter switch stays on occasionally..

    which connector ahould i check, it’s just the 6 wire block by the battery/key lock area?

  9. #9
    apriliaforum expert dobbi's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    shropshire UK
    Posts
    2,585
    Starter switch just needs a clean up as it gets grubby and stays on because of this. Some terrificly complex and expensive problems have occured on here because of this because of this. A simple strip down and repair is what is needed. Do it quick!

    Every peggist of a certain age will have disabled their side stand cut out. it is a simple re wire. I will just go and find the thread as you are repair above!
    “If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.” Douglas Adams

  10. #10
    apriliaforum expert ytc1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    St Helens, UK
    Posts
    2,954
    Quote Originally Posted by dobbi View Post
    Starter switch just needs a clean up as it gets grubby and stays on because of this. Some terrificly complex and expensive problems have occured on here because of this because of this. A simple strip down and repair is what is needed. Do it quick!

    Every peggist of a certain age will have disabled their side stand cut out. it is a simple re wire. I will just go and find the thread as you are repair above!
    Some of us do it more than once. You'd think I'd remember the sequence. But it is any two from 3. The middle one, plus one of the outside ones.

    Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk
    A square Peg in a round hole - http://ytc1.blogspot.co.uk/

  11. #11
    apriliaforum expert dobbi's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    shropshire UK
    Posts
    2,585
    owd on, I am having one of my legendary funny turns
    “If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.” Douglas Adams

  12. #12
    apriliaforum expert dobbi's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    shropshire UK
    Posts
    2,585
    Name:  20161219_161436.jpg
Views: 48
Size:  98.8 KB

    There is the picture of it
    Yous short two out and leave one open. I still cant find the thread!
    “If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.” Douglas Adams

  13. #13
    apriliaforum expert dobbi's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    shropshire UK
    Posts
    2,585
    that is it, green goes to black and then seal off brown.

    https://www.apriliaforum.com/forums/...ight=sidestand

    bit more there.
    “If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.” Douglas Adams

  14. #14
    apriliaforum expert ytc1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    St Helens, UK
    Posts
    2,954
    Quote Originally Posted by dobbi View Post
    that is it, green goes to black and then seal off brown.

    https://www.apriliaforum.com/forums/...ight=sidestand

    bit more there.
    As I said, middle one to one of the outside ones :-)
    A square Peg in a round hole - http://ytc1.blogspot.co.uk/

  15. #15
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    London
    Posts
    49
    Found the issue, wire connecting to the block was out by 1 or 2 mm, fixed the horn, lights, brake light, fuel compartment.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Piaggio Fly 150 headlights, rear lights and dash lights not working
    By ets82 in forum Aprilia and Piaggio 150cc-350cc
    Replies: 4
    Last Post: 06-28-2018, 01:13 AM
  2. my dash wont turn on when its cold?! horn stops working when hot!
    By chefdanny69 in forum RST1000 Futura (all years)
    Replies: 8
    Last Post: 11-01-2017, 04:33 PM
  3. Red Triangle of death, EFI Light and Speedo stopped working
    By Phobostx in forum 2014-2017 Caponord 1200
    Replies: 13
    Last Post: 04-03-2017, 10:44 PM
  4. Sr50r carb 2006 brake light, no idle and needle not working on dash pls help M.O.T
    By Azzer in forum 2006+ Pegaso Trail / Strada / Factory
    Replies: 1
    Last Post: 10-03-2014, 01:27 PM
  5. wanted: New shape rear light, and diode from wiring loom
    By bruce in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 4
    Last Post: 01-29-2006, 04:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •