Results 1 to 4 of 4

Thread: EFI & Tip Over Switch Issue

  1. #1
    apriliaforum newb
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Essex
    Posts
    2

    EFI & Tip Over Switch Issue

    Hi all..

    Broke down the other day on the bike, wouldn't start back up after being turned off for a couple of minutes.

    EFI light illuminated constantly and steady on dash

    After some trouble shooting i unplugged the white connector for the tip over switch and i was able to start the bike.

    I have ridden over a thousand miles now with the tip over sensor unplugged with no issues but i am left with the EFI light and a red ! triangle illuminated


    Do i need to clear the codes to reset the efi and red triangle lights?

    Any advice appreciated

    TIA

  2. #2
    apriliaforum Junkie bkmo's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Costa Rica
    Posts
    360
    It needs to be plugged in, or bypassed with a 68K resistor to clear the active code.
    2002 Capo Wilbers rear shock, Wilbers front progressive springs, Metal fuel connectors, polaris sh775 series regulator direct wired, silicone vacuum lines, catfish map, CNC clutch slave, autoelectrics coils (2)sides, Triumph Denso 3990's centers, k&n air filter, all LED lighting, SS brake and clutch lines, Givi tall screen, Triumph tiger 955i mirrors, dual horns. Pure copper 4 gauge battery cables. Rox risers.

  3. #3
    apriliaforum newb
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Essex
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by bkmo View Post
    It needs to be plugged in, or bypassed with a 68K resistor to clear the active code.
    What does it need to be plugged in with please mate? Is there a guide for the resistor as well

  4. #4
    apriliaforum Junkie bkmo's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Costa Rica
    Posts
    360
    Quote Originally Posted by MilleLad View Post
    What does it need to be plugged in with please mate? Is there a guide for the resistor as well
    The sensor/switch needs to be plugged into its corresponding plug at the harness for the light to go out. If you want to bypass the switch you need to put a resistor across the harness connection to cancel the EFI light. There is probably a guide if you search.
    2002 Capo Wilbers rear shock, Wilbers front progressive springs, Metal fuel connectors, polaris sh775 series regulator direct wired, silicone vacuum lines, catfish map, CNC clutch slave, autoelectrics coils (2)sides, Triumph Denso 3990's centers, k&n air filter, all LED lighting, SS brake and clutch lines, Givi tall screen, Triumph tiger 955i mirrors, dual horns. Pure copper 4 gauge battery cables. Rox risers.

Similar Threads

  1. Tip Over Switch Issues, or New Girl??
    By TuonoAB in forum RSVR and RSVR Factory (2004-2009)
    Replies: 9
    Last Post: 04-13-2010, 03:11 AM
  2. Where is the tip over switch?
    By SirPsycho in forum RSV Tuono, Tuono R, Tuono Racing, and Tuono Factory (2002-2005)
    Replies: 2
    Last Post: 10-04-2007, 09:00 AM
  3. Tip over switch
    By Photog_Dave in forum RSV1000 Mille, Mille R, and Mille SP (1998-2003)
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2007, 06:46 AM
  4. Tip Over switch working well .
    By Sensei in forum RSV1000 Mille, Mille R, and Mille SP (1998-2003)
    Replies: 0
    Last Post: 04-21-2007, 04:42 PM
  5. Tip Over Switch Issues
    By rocketmatt17 in forum 2006-2011 Aprilia RXV, SXV, MXV 4.5/5.5 V-Twins
    Replies: 5
    Last Post: 12-11-2006, 07:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •