Results 1 to 5 of 5

Thread: SX50 Manual and Rear Speed Sensor

  1. #1
    apriliaforum newb
    Join Date
    May 2019
    Location
    UK
    Posts
    2

    SX50 Manual and Rear Speed Sensor

    Dear All,
    I have recently purchased an 2016 SX50 for my son.
    The speedo constantly displays 0mph and I am trying to diagnose if the fault is with the:
    1. dashboard display part no. 866996
    2. Speed sensor (rear) part no. 863307

    Can anybody please direct me to a workshop manual to explain the procedure for testing the sensor to determine which part I need to replace.
    I have checked the wiring and connections and all seems to be OK. Everything except the speedo, trip meter and the total mileage works OK on the dashboard display which is why I think it could be a problem with the sensor.

    I can't find an online manual or one to purchase covering that model/year.
    Alternatively any help with the diagnoses would be greatly appreciated.

  2. #2
    apriliaforum expert ToraTora's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    San Francisco
    Posts
    4,923
    Try searching for a Derbi Senda of the same generation. They are practically the same bike with different stickers.

  3. #3
    apriliaforum newb
    Join Date
    May 2019
    Location
    UK
    Posts
    2
    I still can't find anything online for either model. I really would like to get this fixed ASAP.
    Any help would be appreciated.

  4. #4
    apriliaforum expert Scoop's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Bristol. United Kingdom
    Posts
    611

  5. #5
    apriliaforum expert ToraTora's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    San Francisco
    Posts
    4,923
    Here's the manual for the RS4 50. It does not include any test procedure, but it does label the pinout.

Similar Threads

  1. Public Service Message: rear speed sensor wire
    By X-1 in forum 2010-2019 RSV4 - All Variants
    Replies: 8
    Last Post: 06-06-2018, 05:06 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 03-14-2014, 08:12 AM
  3. routing for break line and speed Sensor
    By senate8293 in forum 2006-2011 Aprilia RXV, SXV, MXV 4.5/5.5 V-Twins
    Replies: 2
    Last Post: 08-01-2013, 03:19 PM
  4. speed sensor rear wheel
    By waspometer in forum ETV1000 CapoNord (2001-2007)
    Replies: 15
    Last Post: 03-29-2012, 02:09 AM
  5. Speed sensor problems, bulletins and fixes
    By G3ORG3 in forum 2008-2016 Shiver 750 / Dorsoduro 750
    Replies: 49
    Last Post: 11-06-2009, 11:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •