Results 1 to 5 of 5

Thread: Sportcity charging problem, once solved, broken again, help help

  1. #1
    apriliaforum prov-nov Finprilia's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Finland
    Posts
    37

    Sportcity charging problem, once solved, broken again, help help

    Hey,
    about month ago my Sportcity 250 stopped charging.
    I ordered new voltage regulator and everything was ok.
    I also put extra ground wire from battery to body.
    Today was a shock.
    Charging only 11.5v.
    What in the earth can it be?
    Earlier also measured voltage coming from magneto/flywheel and it was ok.

  2. #2
    apriliaforum Member Pinkscoot's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    NC
    Posts
    113
    A bad replacement part? Possibly bad connector or wire in the mix?
    Italian scoots owned: 2003 Scarabeo 150, 1998 Italjet Velocifero, 2009 Vespa GTS 250, 2012 Vespa S50, 2007 BV 250, 1977 150 Sprint Veloce (future project) and Vespa ET2 (future project)

  3. #3
    apriliaforum prov-nov Finprilia's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Finland
    Posts
    37
    Really do not know what happened, but after I took of almost all panels and covers the bike started to charge normally.
    Not happy with the outcome because did not find where the problem was but what can I do.
    Put all back today and moved on.

  4. #4
    apriliaforum expert
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    RDU/ North Carolina 919 914 4029
    Posts
    6,348
    need check yellow stator wires VERY WELL! there is a break somewhere or breaks when moved a certain way etc.. you replaced stock regulator ? most go MOSFET shindengen stock is not so good ..

  5. #5
    apriliaforum expert
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    RDU/ North Carolina 919 914 4029
    Posts
    6,348
    the yellow wires grommet wer it penetrates case is always suspect.

Similar Threads

  1. Battery/charging problems... problem solved?!
    By SmaRTrxxv in forum RSV1000 Mille, Mille R, and Mille SP (1998-2003)
    Replies: 28
    Last Post: 03-11-2013, 02:24 AM
  2. Charging problems - help please
    By Clarkey_UK in forum RST1000 Futura (all years)
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2011, 06:35 PM
  3. Charging Problem - solved??
    By Felix Da Cat in forum RSVR and RSVR Factory (2004-2009)
    Replies: 19
    Last Post: 04-09-2006, 01:21 PM
  4. RS50 Charging Problem **HELP**
    By runvusofme in forum RS50 Technical
    Replies: 30
    Last Post: 05-05-2005, 01:40 PM
  5. charging problem, Help Please
    By Big-Bore in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 6
    Last Post: 04-06-2004, 10:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •