Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19

Thread: 2008 Mana does not want to start

  1. #16
    apriliaforum newb
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Kent
    Posts
    3
    Good morning everyone first time on here so not sure if this is right in after some help I have a mana 2008 model.
    The bike was stolen and I have managed to get it back,the thieves have cut the Orange and green wires to the barrel witch I have managed to get back together but still won't start and comes up with m2man0006 can anybody help please.
    Cheers Mike

  2. #17
    apriliaforum expert AndyT's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Chelmsford, Essex, UK
    Posts
    676
    Hi Mike,

    The code that appears on the dash is the software version currently installed.

    Here is an extract from the relevant sections of the workshop manual. (NB this is from my ABS GT version so ignore the stuff about ABS)


    FAILURE INDICATIONS ON INSTRUMENT PANEL DISPLAY WARNING LIGHTS


    Instrument panel (hardware) identical to that of the vehicle without ABS system (there is no dedicated warning light).
    Software version must be M2MAN0006 or higher (to check the current version connect/disconnect battery).
    The system can not be disconnected (there is no ON/OFF switch).
    Each time the key is ON, the module performs a check of the system (flashing EFI warning light and ABS word on the display) that is completed when the 5 km/h (3.11 mph) are exceeded and the EFI warning light turns off and the ABS word disappears.
    In case of an error in the ABS system, the steady EFI warning light turns on and the ABS word appears on the display.

    Are you sure the repaired wiring has
    proper continuity? Was it cut or pulled out of the ignition switch? Is the plug on the other end of the wires connected correctly? Does the fuel pump operate when the key is turned on or the dashboard run through its lights and speedo check? is the immobiliser wiring intact (two black wires)?

    Sorry it's a lot of questions.


    2009 Mana GT ABS; Andreani fork cartridges with uprated springs; Dorsoduro hand guards and heated grips; 30mm handlebar risers; Digital tachograph: Modified woodcraft folding brake pedal; R&G frame sliders

  3. #18
    apriliaforum expert AndyT's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Chelmsford, Essex, UK
    Posts
    676
    I spoke to Mike after making contact through Facebook and he has now got his Mana running again. Turns out the wiring was corroded in the plug behind the coolant header tank and had also been pulled out when the thieves tried to bypass the ignition switch. So one to watch for if your bike appears dead, just in case it's a common problem.
    2009 Mana GT ABS; Andreani fork cartridges with uprated springs; Dorsoduro hand guards and heated grips; 30mm handlebar risers; Digital tachograph: Modified woodcraft folding brake pedal; R&G frame sliders

  4. #19
    apriliaforum newb
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Australia
    Posts
    1
    I have had the same issue, engine turning over but no flames!
    Downloaded Guzzi Diag, bought the ODB2 to 3 pin adapter and the ODB2 to USB adapter.
    https://www.youtube.com/watch?v=J01ZP2ohiYQ

    Got the errors P00351 and P00352 low voltage. (Coil issue)

    So not definitive!
    Actually by accident I found while I had the bike apart and chasing the wiring faulty relays. (under the coolant bottle)
    Bought a second hand relay on ebay, bike now runs!
    6 months later the bike failed to start again, same fault!
    Will need to buy new relays and replace them all!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Does anybody want to know how to de-restrict an RX125
    By arfeds in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 9
    Last Post: 01-30-2006, 01:11 PM
  2. Corser does not want seem to mix it up a bit...
    By MDRSV in forum Professional Racing Discussion
    Replies: 22
    Last Post: 06-04-2005, 12:31 PM
  3. Yesterdays Race...do not read if you do not want to know about the race
    By marc11 in forum RST1000 Futura (all years)
    Replies: 9
    Last Post: 03-09-2004, 11:37 PM
  4. Does anyone want to buy 2nd hand RSC Ti shotgun slipon???
    By vp rsvmille in forum RSV1000 Mille, Mille R, and Mille SP (1998-2003)
    Replies: 9
    Last Post: 12-14-2003, 04:53 PM
  5. it does not grip to the road
    By miracle5s125 in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 16
    Last Post: 06-03-2003, 02:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •