Results 1 to 8 of 8

Thread: I need help setting the Rev limiter on SXV 550 ,,

  1. #1
    apriliaforum prov-nov ADROCK's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    MELBOURNE
    Posts
    60

    I need help setting the Rev limiter on SXV 550 ,,

    Hoping someone can shed some light on what iam doing wrong trying to set my rev limiter : Tryed this :

    Setting the Red Line Warning Light
    Press and hold MODE and SCROLL at the same time for more than 5 seconds. The display will show "00000"; the first digit will be flashing.
    Press MODE to increase the flashing digit by one unit. Waiting two seconds will advance the cursor by one digit.
    Press and hold SCROLL for more than 2 seconds to store the setting.

    But i can't get it to switch to " 00000 " at all ... do i do it in the odo screen or another one ? , would appreciate any help .


  2. #2
    apriliaforum prov-nov ADROCK's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    MELBOURNE
    Posts
    60
    Yeah tried that , but WS appears then disappears and no " 00000 " ?.. i'll give it another go though , thanks .

  3. #3
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Norway
    Posts
    79
    Sorry.. Gave the wrong instructions..
    -Press the Mode And Scroll buttons at the same time for more than 5 sec.. Five noughts (00000) will be displayed in the B area..

    You can find all the info you need, pluss ownersmanualswich describes the rev setting at:
    http://xvasylum.wikidot.com/

    Audun

  4. #4
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Norway
    Posts
    79
    Damn.. Couldn`t get it to work my self.. Have tried before and had no problems.. now I just cant remember how I did it.. Think I followed the instructions in the manual.. but now i cant find it.. sorry.. hope someone else here would give a hand..

  5. #5
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Norcal
    Posts
    50

    Try This.............

    I tried several methods and couldn't get it to work either, I'm suspicious that it might even be different between different bikes, hmmmmmmmm
    Anyway, This worked on mine:

    Turn key to on and scroll to the tachometer screen. (three zeros)
    Push "Mode" and then push "Scroll". (not at the same time like the book says), but still hold both buttons down.
    You should then see the 4 dashes on the screen.
    Let go of the buttons.
    You should then see 08000.
    The first 0 will start to blink.
    Set it to 1 using the scroll button.
    after 2 seconds, it will switch to the next number, which you will set at 0. It will then continue to set the rest of the numbers to 0 by itself.


    Good luck!


  6. #6
    apriliaforum prov-nov ADROCK's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    MELBOURNE
    Posts
    60
    Awesome , thanks guys . I'll give it a try when i get home tonight .

    ** IT'S GREAT TO HAVE THIS SITE AND THE PEOPLE ON IT **

  7. #7
    apriliaforum Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Toronto
    Posts
    213
    This is not the rev limiter this is the red warning/shift indicator light! The rev limiter is set in the computer

    Now RXV 450:CRF 450 R:Yamaha Vino
    Past YZ 250:YZ 125:YZ 125:YZ 125:RM 125

  8. #8
    apriliaforum prov-nov ADROCK's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    MELBOURNE
    Posts
    60
    Thanks SAM13 , you were spot on mate . tried it last night and it worked first go . AWESOME . Shame the manual is incorrect ! .

    Sorry Mojo , slip of the terminology ! .


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •