Results 1 to 7 of 7

Thread: LCD Screen goes blank while riding

  1. #1
    apriliaforum Member DodgyGeezer's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Scottish Highlands
    Posts
    155

    LCD Screen goes blank while riding

    Hi there all. Just curious if anyone has experienced this problem. Only started a few days ago while riding along. Just sitting there, constant throttle speed, when LCD screen goes blank for a second, then comes back on again. Initially I thought it might be caused by rain, but I've been out a couple of times since in dry weather and it's happened again several times. There's no indication of any loss of power to the engine.
    It's also doing it on tickover, and I can see that the dipped beam headlights also go out, then back on again, without affecting the tickover speed.
    The obvious causes are a loose connection, poor solder joint or moisture ingress. But a bit worrying that it does it while the bike is ticking over on it's stand, possibly once every 30 seconds or so. Almost as if there's an overload or surge problem.
    Everything's standard on the bike, except for a diode in the light switch to keep the dipped beams on with the main, plus LED spotlights.
    Any clues?

  2. #2
    apriliaforum expert
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    3,050
    That's a new one and I don't remember anyone reporting that before. If it were me I would get access to the back connector to the dash and wiggle it to see if it's reproducible.

  3. #3
    apriliaforum expert
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Shropshire UK
    Posts
    1,016
    Mine's never done that as far as I know. Not seen it reported before. I'd be looking at the wiring around the bars, instruments, fairing and headstock area before it lets you down.

  4. #4
    apriliaforum Junkie Rockbyter's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Co. Durham, England.
    Posts
    358
    Also check the battery and connections for corrosion.

  5. #5
    apriliaforum Member DodgyGeezer's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Scottish Highlands
    Posts
    155
    Problem sorted, I hope! The light switch.
    I'd fitted a Diode to keep the dipped beams on with the main beam. Did this 2 years ago, no problems. But just recently the lights started flicking off for a second or two, on dipped or main beams. Riding along in daylight I didn't notice this, but the LCD dash was flicking off as well, and I noticed that! I guess they must share a circuit along the line somewhere.
    Removed the diode and (hopefully) problem has gone away. Although I had covered the diode with an insulating sheath, perhaps my connections were less than perfect, or the diode threw a wobbly.
    Thanks for your help guys.

  6. #6
    apriliaforum expert Ricardo J's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Far Eastern Pacific
    Posts
    735
    Thanks for returning with the problem and its solution.

  7. #7
    apriliaforum Junkie wthammond's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Magnolia, TX
    Posts
    332
    Yes, many thanks. Every time I see a 'new' problem I get worried it will show up in mine which actually has been pretty reliable. Oh I probably just jinxed it!
    Quote Originally Posted by Ricardo J View Post
    Thanks for returning with the problem and its solution.
    __________________________________________________ __________________________________________________ ____

    Current: 2015 Caponord, 2015 Moto Guzzi V7 Special
    Gone: 2009 Aprilia Mana 850,
    2001 Aprilia Scarabeo 50,
    2002 Futura

Similar Threads

  1. 2017 RR AQS downshift auto blip turns itself off, indicator goes red while riding
    By clutchNthrottle in forum 2012-2017 Tuono V4 - All Variants
    Replies: 14
    Last Post: 10-06-2017, 02:50 PM
  2. 2016 rsv4 lcd momentarily shuts off while riding
    By nviennot in forum 2010-2017 RSV4 - All Variants
    Replies: 25
    Last Post: 05-18-2017, 08:47 PM
  3. Tire goes flat out of no where while riding
    By YJP in forum General Motorcycle Talk
    Replies: 12
    Last Post: 07-18-2015, 08:33 PM
  4. Stero / Handsfree kit while riding?
    By Jay in forum General Motorcycle Talk
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-2004, 07:53 AM
  5. Is it possible ever to derestrct and restrict while riding?
    By larryep in forum Scarabeo 50, SR50, Mojito 50, Rally, Fly 50
    Replies: 1
    Last Post: 03-15-2003, 01:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •