Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 43 of 43

Thread: V4 - MP not working with Android

  1. #31
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by ADPrilia View Post
    Thanks for the update. My workshop told me today that they tried an update on another tuono and it was a problem. Apparently the bike needed a new dash as a result. They are not happy updating mine until aprilia can assure them it won't happen again!
    You're welcome.
    Now that's a very weird result.
    What we found here is the PADS system has a blank option for the dash update. IE; scroll down in the menu and there are only 3 options available, however if they scroll one more click down theres an empty box highlighted. Click that and there's the upgrade.
    Fixed it up in 10 minutes. They thought they were upgrading the dash but was uploading the software into somewhere else and it never worked or accepted the upgrade.

  2. #32

  3. #33
    apriliaforum newb
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    26
    Ok, so I had my software updated today. Still doesn't work. v4 mp app still saying version 2.5 not installed. Also the messages are in Italian and not English. Service guy said he changed it to English. He spoke to aprilia who said I have to do something else with my phone to make it work. I'll find out tomorrow. Anyway, cruise control still not working when bluetooth module activated. Been waiting for a fix for 3 months. Getting frustrated...

  4. #34
    apriliaforum Junkie Pycha's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Czech rep.
    Posts
    259
    Aprilia send me sent me new v4-mp unit. Because after update still not working. I will let you knou how it came about

  5. #35
    apriliaforum Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    San Diego
    Posts
    101
    Quote Originally Posted by Ed / AF1 Racing View Post
    Aprilia finally shipped a bunch of AMP 2.0 modules, and I went thru and updated them all before shipping out on Monday

    V_250 is the newest one
    Any chance you could perform this update on my ver AMP 2.0 module if I send it?

  6. #36
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by ADPrilia View Post
    Ok, so I had my software updated today. Still doesn't work. v4 mp app still saying version 2.5 not installed. Also the messages are in Italian and not English. Service guy said he changed it to English. He spoke to aprilia who said I have to do something else with my phone to make it work. I'll find out tomorrow. Anyway, cruise control still not working when bluetooth module activated. Been waiting for a fix for 3 months. Getting frustrated...
    Did you uninstall the app and unbind BT-Router? You have to do that, then reinstall and bind bluetooth again.
    Does your dealer know about the "hidden" menu in pads to update the MP?

  7. #37
    apriliaforum newb
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    26
    Yes. Did all that. Two me more about this hidden menu. I'm not sure if they know about that

  8. #38
    apriliaforum newb
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    26
    Sorry. Tell me more

  9. #39
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by ADPrilia View Post
    Sorry. Tell me more
    Have a look at post #31 above. That could be the issue????

  10. #40
    apriliaforum newb
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    26
    thanks, I've sent that to the dealer. Hopefully that's the fix

  11. #41
    apriliaforum prov-nov
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by ADPrilia View Post
    thanks, I've sent that to the dealer. Hopefully that's the fix
    Awesome, I hope it works out.

  12. #42
    apriliaforum Junkie Pycha's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Czech rep.
    Posts
    259
    Finally it is working

    aprilia sent me new v4 mp unit udated on 2.5. But it is not working with my phone Sony Z5. So i tested Samsung and it works good.

  13. #43
    apriliaforum Junkie Pycha's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Czech rep.
    Posts
    259
    Click image for larger version. 

Name:	_20171208_181720.jpg 
Views:	14 
Size:	553.3 KB 
ID:	347660

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. V4-MP 2017 Tuono running Android (& the USB socket)
    By ThunderpantsV4 in forum 2012-2017 Tuono V4 - All Variants
    Replies: 18
    Last Post: 11-12-2017, 08:59 AM
  2. Possible problems with the V4-MP app
    By SuperBG in forum 2010-2017 RSV4 - All Variants
    Replies: 5
    Last Post: 07-11-2016, 03:50 AM
  3. Brake lights not working even with new switches :-/
    By Jimbo0282 in forum Scarabeo 50 Ditech, SR 50 Ditech, SR Factory
    Replies: 8
    Last Post: 09-04-2014, 04:02 PM
  4. Wanted - mana,rsv4,dorsoduro,shiver,tuono v4 clocks even if not working
    By Toohomo in forum Aprilia Parts and Accessories for Sale / Wanted
    Replies: 0
    Last Post: 06-21-2013, 03:30 AM
  5. Fuel Pump not working after playing with it.
    By SorinMarfa in forum 2006-2011 Aprilia RXV, SXV, MXV 4.5/5.5 V-Twins
    Replies: 8
    Last Post: 01-21-2012, 10:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •