Results 1 to 6 of 6

Thread: is my speedo cable the problem?

  1. #1
    apriliaforum expert tony532's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    macclesfield
    Posts
    1,465

    Question is my speedo cable the problem?

    hi just cleaned and adjusted my powervalve

    and removed the speedo cable as it stopped working on the way home from work on friday.


    not sure what im supposed to be looking for but one end of the cable that was in the end near the wheel is still square.

    yet the end that was connected to the speedo is sloping

    is my speedo cable no more or is it the speedo drive that is knackered

    cheers lads from numpty boy

  2. #2
    apriliaforum Junkie DiGi's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Staffs, Uk
    Posts
    445
    Always change the cable first if it looks square, there alot cheaper to buy and if the speedo unit has gone at least you got a new cable and speedo to start a fresh with.



    DiGi


  3. #3
    apriliaforum expert tony532's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    macclesfield
    Posts
    1,465
    hi m8

    one end is square.. i assume they should be tapered off then.

  4. #4
    apriliaforum Member
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Leicestershire
    Posts
    193
    best advice i can giv ya tony is to try findin sum1 who has an rs who wis willing to play donor for a few mins! put there cable onto ur bike and see if it works then

  5. #5
    apriliaforum expert tony532's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    macclesfield
    Posts
    1,465
    hi m8 have one on order from bike shop. and bike is in for m.o.t on saturday and having a service and the cable fitted so i hope it's that



    seems worn down to a point at one end. and square at the other

  6. #6
    apriliaforum Member
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Leicestershire
    Posts
    193
    is that how its suppose to b or not im not sure!!!! u shud b gratefull mate at least u have an engine!!!!!

Similar Threads

  1. speedo cable is knacked.
    By stingax in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2006, 11:46 AM
  2. Speedo problem
    By woodman in forum RST1000 Futura (all years)
    Replies: 2
    Last Post: 10-03-2006, 12:00 AM
  3. Speedo Cable ?
    By Mojitonewbie in forum Aprilia and Piaggio 150cc-350cc
    Replies: 9
    Last Post: 06-25-2006, 07:04 AM
  4. Changing Speedo Cable
    By Crackers in forum RS50 Technical
    Replies: 11
    Last Post: 06-23-2006, 06:13 PM
  5. I will buy old speedo, drive, cable etc.
    By ZEPPELINRS125 in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 5
    Last Post: 03-02-2004, 05:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •