Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: pv questions,heres a pic of it,help needed

  1. #1
    apriliaforum expert GOLDY21's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    NORFOLK,UK
    Posts
    2,140

    pv questions,heres a pic of it,help needed

    hi all i have spent the arfo taking my bike to bits......

    it is in skeleton mode as we speak

    here a pic of the pv but for the life of me i cant get it out

    i have seen inside and it looks pretty oily and gunky but not really dirty,how is it supposed to be?

    as a whistle or what?

    the pic i have provided isnt that good but the bolts are out and its twisting but i cant get it out?

    any tricks to pulling the fecker out.

    bike is in bits and looks like rain......................

    help!lol

    so basically what the pv sposed to look like and how do i get it out? any other things i need to do to it b4 i return it to its rightful place

    oh yeah shit blummy feck i think i have solved the reason for the vibrations,3!!!!! bolts that hold the engine in are gone!!!!!

    dangerous or what
    also the bike has had cdi mod
    cheers in advance


    goldy
    Attached Images Attached Images  

  2. #2
    apriliaforum expert jenko's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Nuneaton UK
    Posts
    1,634
    heres a pik ov the blade that slots in
    Attached Images Attached Images  

  3. #3
    apriliaforum expert jenko's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Nuneaton UK
    Posts
    1,634
    mine gets all oily it looks like the rubber gator that fitts around the pv housing is split.
    the blade should come out fairly easy so this is probly the reason why it is stuck open goldy.
    other than give it a good wigley not sure

  4. #4
    Post Whore Craig's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Guisborough
    Posts
    9,052
    I had this when i did mine, all i had to do was wiggle it and it was a slow procedure then after half way just came out.
    VAG Cars - www.vagcars.co.uk - North East VAG Owners Club

  5. #5
    Post Whore Craig's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Guisborough
    Posts
    9,052
    LOL, I said check the engine tabs / mounts

    Have said this often on the RS50 forum and never had a mis-diagnosis :P
    VAG Cars - www.vagcars.co.uk - North East VAG Owners Club

  6. #6
    apriliaforum expert jenko's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Nuneaton UK
    Posts
    1,634
    o yeah goldy get a razor blade and sum wd40 to get all the black shit of the pv blade

  7. #7
    apriliaforum expert GOLDY21's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    NORFOLK,UK
    Posts
    2,140
    cheers m8 so do i put it again clean?

    take it out clean it and put it back in as gleaming as your looks shiny,mine is far from that right now?

  8. #8
    apriliaforum expert jenko's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Nuneaton UK
    Posts
    1,634
    craig great minds must think alike?
    just give it a wiggle

  9. #9
    apriliaforum expert GOLDY21's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    NORFOLK,UK
    Posts
    2,140
    craig check my pic m8

    no bolt in the engine part,both of them missing!(next to yellow sticker)

    so back to pv...eplace it clean or with oil of some sort?

  10. #10
    apriliaforum expert jenko's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Nuneaton UK
    Posts
    1,634
    yeah clean it up then put the blade back in with curved side facing the floor and spin the pv housing around 180degrees so where the cable connects is hidden then with the rubber gator off push the solenoid in with your finger so u can see where the cable connects to the blade move in a out ov the engine

  11. #11
    apriliaforum expert GOLDY21's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    NORFOLK,UK
    Posts
    2,140
    cheers buddy,i will take some more pics of it in the state it is once i have got the blighter out.............


    goldy

  12. #12
    apriliaforum expert jenko's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Nuneaton UK
    Posts
    1,634
    listen to me i almost sound like a expert lol

  13. #13
    apriliaforum expert GOLDY21's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    NORFOLK,UK
    Posts
    2,140
    i cant get it out!!!!!

    all its doing is the gasket and the casing is just twisting and the blade thing is stuck(not budged one bit),this is where i wish i had small hands ffs

    is there also a spring as it abit bouncy on and off but i cant get the blasted thing off,this is doing my nut in

    goldy

  14. #14
    apriliaforum expert GOLDY21's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    NORFOLK,UK
    Posts
    2,140
    should i pull/wiggle it by casing or cable?

  15. #15
    apriliaforum expert jenko's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Nuneaton UK
    Posts
    1,634
    i would pull it by the housing u can disconnect the cable from the blade and tuck it out the way to make things easier

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Fitting old fairings on new shape rs125, need pic!?
    By stu_rs in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 11
    Last Post: 05-13-2004, 12:07 PM
  2. pic to large
    By 02moab in forum Aprilia Owner's Pictures, Videos, and Sounds
    Replies: 2
    Last Post: 05-12-2004, 06:06 PM
  3. Got a pic of carbon front fender? (Craig?)
    By random008 in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2004, 06:30 AM
  4. RAVE unit pic needed
    By Sam in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 7
    Last Post: 12-10-2003, 11:19 AM
  5. HERE WE GO JONNY.......carbon bits,lol + pic of me bike
    By GOLDY21 in forum RS125 Euro-archive
    Replies: 10
    Last Post: 10-12-2003, 10:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •